Treidauksen 7 kuolemansyntiä

Treidauksen seitsemän kuolemansyntiä

 

On tunnettu fakta, että suurin osa treidaajista häviää. Tähän on useita syitä, joita aion nyt teille jakaa.

On erittäin hyvä tiedostaa, että vaikka 90% häviäisi, on olemassa mahdollisuus tehdä erittäin hyvää tiliä treidaamalla. Suurin osa tuosta 90%sta on niitä, jotka aloittavat liian suurilla odotuksilla ja suurilla panoksilla, ja tuhoavat tilinsä ennen kuin ehtivät pisteeseen jossa rahaa alkaisi tulla. Treidaus itsessään ei ole hankalaa, mutta psykologia usein tuo siihen haasteita.

1.Ylisuuret odotukset.

Kun ensimmäisen kerran alkaa tutkimaan kurssikäyriä, näyttää voiton tekeminen naurettavan helpolta. Sitten kun on muutaman ensimmäisen kaupan tehnyt, se alkaakin tuntua lähes mahdottomalta. Alussa usein laskee muuttavansa 100€ miljoonaksi muutamassa päivässä. Se ei ole todennäköistä, joten kannattaa ottaa realistisempi tavoite. Esimerkiksi 10% kuussa on jo erittäin hyvä pitkän ajan tuotto.

2. Liian pieni kassa

Vaikka on tärkeätä opetella treidauksen perusteita demotilillä tai mieluummin pienellä kassalla oikealla tilillä, niin homman lähtiessä sujumaan kannattaa kassaa kasvattaa merkittävästi. Mikäli voitat 100€ kassalla sen 10% kuussa, se on vain 10€. Sillä summalla ei suuremmin juhlita. Voit joko kasvattaa riskiäsi, joka todennäköisesti johtaa tappioihin, tai sijoittaa enemmän rahaa tilillesi. Jo 10 000€ on hyvä summa, josta 10% on 1000€ ja se on jo summa, jolla voi jotain ostaakin. Kassa kasvaa, kun nostat esimerkiksi puolet voitoista pois aina kuun lopussa.

3. Psykologia.

Kun teet neljä voittavaa kauppaa putkeen, tunnet olevasi voittamaton. Panostat seuraavaan kauppaan puolet kassastasi ja häviät.. Ikävä kyllä näin käy monille meistä jossain vaiheessa. Tee aina etukäteen suunnitelmat riskistäsi ja panoksesi koosta. Häviävät treidit on osa tätä hommaa, ja niihin kuuluu varautua.

Toisaalta hyväkin strategia tuo useitakin tappioita putkeen silloin tällöin.. älä siis vaihda strategiaa muutaman tappion jälkeen

4. Kostotreidit.

Sinulla on 1000€ tililläsi, ja häviät siitä 20%. Olo tuntuu ikävältä, ja päätät tehdä yhden kaupan johonkin suuntaan isommalla riskillä voittaaksesi tuon 20% takaisin.  Häviät tai voitat, olet toiminut hölmösti. Kostotreidit päätyvät lopulta yleensä koko kassan menetykseen.

5. Et ole valmistautunut tekemään työtä.

Treidaus on kuin kävely. Voit lukea ohjeita ja tekniikoita, mutta itse asian oppiminen tapahtuu opettelemalla, ei lukemalla. Seuraa kurssikäyriä, seuraa uutisia,opiskele, treidaa.. Pikku hiljaa alkaa treidauskin tuntua kävelyltä, eli se menee ikään kuin ajattelematta liikaa.

6.Impulsiivisuus.

Suuri riski treidatessa on hyppiä strategiasta toiseen, ottaa kauppoja ilman sen kummempaa analyysiä, tai avata positioita vain siksi, ettei vain ole poissa pelistä silloin kun iso liike tulee. Tässä hommassa maltti on valttia, ja kauppoihin kannattaa suhtautua enemmän tarkkaámpujan kuin konekiväärimiehen mentaliteetilla.

7.Väärä strategia.

Laitan tämän viimeiseksi, sillä vaikka kaikki muu on turhaa mikäli strategia ei ole hyvä, se on kuitenkin helpoin kohta korjata. Etsi strategia tai mieluimmin kehitä oma. Mieti miksi hinta liikkuu, ja mikä siihen vaikuttaa. Hio stop loss ja take profitit kohdalleen ja älä muuta niitä kesken treidauksen. Mikäli systeemi ei toimi, kehitä uusi tai korjaa vanhaa. Anna kuitenkin strategialle aikaa,  jotta näet sen todellisen potentiaalin.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close